Наша продукцiя
Кондитерська фабрика «Харків'янка»

ПрАТ Кондитерська фабрика «Харків'янка» - найстаріше кондитерське підприємство України, засноване в 1896 році купцем II гільдії Григорієм Миколайовичем Борманом. Фабрика спеціалізується на виробництві цукристих кондитерських виробів: шоколад, цукерки, карамель, ірис, зефір, мармелад, торти шоколадно-вафельні. 

«Харків'янка» одна з небагатьох фабрик в Україні, що має повний цикл переробки какао-бобів. Какао-боби високої якості, від кращих виробників Західної Африки – Республіка Берег Слонової Кістки та Гани, переробляються на фабриці для отримання основного кондитерської сировини - какао терте, какао-масло і какао порошок. На основі отриманих інгредієнтів випускаються напівфабрикати для обох фабрик корпорації - шоколадні маси, глазурі. 

Це унікальна конкурентна перевага, оскільки воно дозволяє гарантувати повний контроль якості на всіх етапах виробництва кондитерських виробів, що містять какао-продукти. 

Розрахунковий обсяг виробництва кондитерської фабрики «Харків'янка» становить 50 тис. тон продукції на рік. На підприємстві працює 1 060 осіб. 

Цукерково-карамельне, цукерково-шоколадне, шоколадне і борошнисто-кондитерське виробництва оснащені сучасним європейським обладнанням: 

- Лінією з виробництва помадних і комбінованих цукерок з Нідерландів, 

- Лінією з виробництва відливної карамелі виробництва Нідерланди - Німеччина, 

- Комплексною лінією для відливу десертного шоколаду з великими домішками, виготовленої данськими і німецькими машинобудівними підприємствами, 

- Лінією з виробництва цукерок і батончиків на основі нуги, виготовленої спільно провідними виробниками обладнання для кондитерської промисловості з Німеччини, Іспанії та Італії, 

- Комплексною лінією з виробництва пралінових цукерок, як прямокутної, так і куполоподібної форми, виготовленої фірмами Італії та Туреччини, 

- Словацьким комплексом з виробництва шоколадних цукерок одночасно з двома начинками і внесенням в начинку додаткових інгредієнтів: горіхи, зірвані крупи, заспиртовані ягоди, 

- Лінією з виробництва хрусткого кроканту brittle і цукерок на основі м'якого тоффі виробництва Нідерланди, 

- Іспанською лінією з приготування шоколадних мас, 

- Німецькою лінією з виробництва тонкодисперсних шоколадних мас з високим ступенем подрібнення кристалів шоколаду, 

- Швейцарською лінією приготування легких цукеркових начинок зі зниженою калорійністю, 

- Пакувальними автоматами італійського, німецького та гонконгського виробництва. 

Завдяки успішному та інтенсивному розвитку, «Харків'янка» утримує високі позиції в умовах перенасиченого кондитерського ринку. Постійна увага до якості продукції, що випускається, контроль на всіх етапах її виробництва - від закупівлі сировини до відвантаження, дозволяє пропонувати споживачам тільки якісні та безпечні для здоров'я солодощі. 

Смакові властивості наших цукерок підтверджені численними нагородами міжнародних та вітчизняних виставок і дегустаційних конкурсів, якість продукції гарантується сертифікатами ISO 9001: 2008 «Система менеджменту якості» та ISO 22000: 2005 «Система безпеки харчових продуктів».