Григорій Миколайович Борман заснував в Санкт-Петербурзі на Невському проспекті (будинок 21) кондитерську фірму під назвою «Жорж Борман», ставши по становій ієрархії купцем II гільдії
Фірма вперше отримала бронзову медаль на Всеросійській виставці в Санкт - Петербурзі. Це дозволило Григорію Миколайовичу отримати кредит на будівництво нового фабричного корпусу.
Фірма «Жорж Борман» отримала право наносити на етикетки продукції державний герб.
Крім високого престижу такий привілей давав ще й хороший захист від підробки.
Справа в тому, що якщо просто за підробку чужої продукції нечистий на руку купець за тодішніми законами карався штрафом, то за незаконний друк державного герба вельми реально було, втративши всі засоби і права, відправитися на каторгу.
Продукція фірми завоювала золоту медаль на Всесвітній виставці в Парижі.
Фірму було реорганізовано в Товариство «Жорж Борман» з основним капіталом 300 тис. рублів. Перехід до нової структури, розумний розподіл паїв і додаткові гроші підняло фабрику на новий рівень, а капітал товариства зріс до 1 млн. рублів.
Для розширення поставок продукції на південь, Г. М. Борман приймає рішення будувати другу фабрику в Харкові - великому промисловому і торговому центрі, через який проходило кілька залізничний магістралей. В цей же рік Товариство «Жорж Борман» отримує дозвіл на будівництво кондитерської фабрики в Харкові за адресою вулиця Кацарська, 24.
У Харкові відкрито фабрику Товариства «Жорж Борман» з виробництва бісквітів та шоколаду, т. з. "Шоколадна фабрика". Закладено новий 3-х поверховий будинок фабрики.
Продукція Т-ва «Жорж Борман» удостоєна двох Гран-Прі на Всесвітній виставці в Парижі. У Харкові відкрито фірмовий магазин на Миколаївській площі для роздрібної торгівлі.
Товариство «Жорж Борман» відмовилося від гужового транспорту і придбало п'ять автомобілів фірми «Фрізе» для доставки сировини і розвезення готової продукції по місту Харкову.
На харківській фабриці працювало близько 720 осіб, які виробляли майже 2800 тонн кондитерських виробів на рік вартістю в 2 млн руб. Продукція «Жорж Борман» славилася якістю, відмінним смаком і різноманітністю: какао, шоколад, шоколадні торти (Деліс), шоколадні та фруктові цукерки (більше 200 найменувань), мармелад, зефір, карамель, льодяники, монпансьє, пастила, драже, пряники, печиво , бісквіти, варення і сиропи.
Харківська фабрика бісквітів та шоколаду була націоналізована, перейменувавшись в «Першу державну кондитерську фабрику колишнього товариства «Жорж Борман».
Бісквітний цех колишньої фабрики Жоржа Бормана було вирішено перетворити на самостійне підприємство. Для цього почалося будівництво бісквітної фабрики по вулиці Лозівська, 8. У березні 1935 року відбулася здача фабрики в експлуатацію. Основним обладнанням фабрики були чотири лінії з цегляними печами тунельного типу і ручним обслуговуванням, що працюють на вугіллі. Нове підприємство забезпечило роботою 1 300 осіб. Фабрика мала випускати борошняні кондитерські вироби - бісквіти та печиво з розрахунку 54 тони на добу.
Евакуація обладнання кондитерської фабрики «Жовтень» в Алма - Ату, де воно було розміщено на території лікеро - горілчаного заводу. Устаткування бісквітної фабрики вивезли в Уфу, розмістивши на старому плодо - овочевому комбінаті.
Післявоєнне відновлення фабрик, офіційна здача підприємств в експлуатацію і досягнення планових обсягів виробництва.
У зв'язку з відкриттям Шебелінского газового родовища прийнято рішення про повну реконструкцію Харківської бісквітної фабрики. Було газифіковано котельню, вафельне відділення і два бісквітних цеха. Печі замінили на газові, фабрика отримала високопродуктивні тістомісильні машини безперервної дії.
На кондитерській фабриці працювало 2 168 осіб. П'ять виробничих цехів виробляли 100 тон солодкої продукції на добу. На бісквітній фабриці методом "народного будівництва" було споруджено будівлю вафельного цеху.
З цього часу проводиться активна модернізація і переозброєння виробничих потужностей з установкою автоматизованих ліній, розробкою нових технологій і рецептур для оригінальних кондитерських виробів, вперше випущених в Україні.
Традиція інвестувати в інновації сьогодні є основним напрямом стратегічного планування.
Прийнято рішення всі вироби обох підприємств - Харківської бісквітної фабрики і кондитерської фабрики «Харків'янка» випускати під загальною торговою маркою "Бісквіт-Шоколад".
Два харківських підприємства - бісквітна і кондитерська фабрики - об'єдналися в корпорацію з тією ж назвою.